Altevita BIO zázvor 60g
Kód: AY08Související produkty
Detailní popis produktu
Zázvor (lat. Zázvor lékařský) se vyznačuje mnoha blahodárnými účinky na zdraví člověka. Pochází z Asie, do Evropy se dostal ještě v 9. století.
Hlavními účinnými látkami zázvoru jsou silice a pikantní látka gingerol, která má podobné chemické složení jako kapsaicin, aktivní pálivá látka v paprice. Má schopnost rozšiřovat cévy a zlepšit prokrvení periferních částí těla - rukou a nohou. Patří totiž k potravinám, které dokáží produkovat v těle teplo a prohřát tak celý organismus. Zrychlí metabolismus až o 20%. Kromě těchto látek zázvor obsahuje éterické oleje, látky s antibiotickým účinkem, vitamíny B9, C a E, z minerálních látek hořčík, draslík, vápník, selen, fosfor, železo a zinek.
Nejznámějším účinkem zázvoru je jeho antiseptický a antibakteriální účinek, neboť účinně tlumí množení bakterií a virů. Je nenahraditelným pomocníkem v prevenci i léčbě respiračních onemocnění, rýmy a chřipky.
Zázvor stimuluje chuť k jídlu, podporuje trávicí procesy počínaje zvýšenou tvorbou trávicích šťáv a urychluje metabolismus živin z přijaté potravy. Zabraňuje i nadměrné tvorbě plynů a tlumí střevní křeče. Patří k nejúčinnějším spalovačem tuků.
Jeho účinky ocení i lidé trpící srdečně cévními onemocněními, protože zázvor sníží cholesterol, tlumí srážlivost krve, způsobuje i snížení krevního tlaku. Potvrdily se i jeho pozitivní účinky při bolestech hlavy, které dokáže účinně tlumit.
Nicméně, i při jeho použití musíme být obezřetní. Odborníci z ní doporučují konzumovat maximálně 4 g denně, při vyšších dávkách se mohou vyskytnout žaludeční potíže a průjmy, nevolnost, točení hlavy i bušení srdce. Těhotné ženy by se měly konzumaci zázvoru vyvarovat.
Složení: BIO Zázvor mletý (Zingiber officinale)
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1300 kJ / 311 kcal,
Sůl: <0,1 g
Bílkoviny: 7,4 g
Sacharidy: 60,0 g, z toho cukry: 55,4 g,
Tuk: 3,3 g, toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g,
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Skladujte v suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.