Altevita BIO rýžový nápoj 400g
Kód: 3998Související produkty
Detailní popis produktu
Z hlediska vitamínů a minerálů má rýžový nápoj široké zastoupení jako například vitaminy skupiny B a D. Kromě toho obsahuje i mangan, vápník, fosfor a selen. Kombinace všech těchto látek zaručuje řadu pozitivních účinků na organismus. Vědecké studie prokázaly, že rýžový nápoj přináší zejména následující zdravotní benefity.
1. Posílení imunitního systému
Rýžové mléko obsahuje řadu účinných antioxidantů, které podporují odolnost imunitního systému. Pomáhají zabraňovat oxidačnímu stresu buněk, který vede k zánětům a mnoha onemocněním. Také urychlují hojení zánětů, které jsou vyvolány negativními vlivy z okolí nebo alergiemi. Tělo se díky nim dokáže snadněji vypořádat s náporem virů a bakterií. Získává tak lepší odolnost vůči virózám a přenosným onemocněním.
2. Podpora zdravé pokožky a prevence před spálením
Kromě toho, že rýžové mléko obsahuje antioxidanty, jeho součástí je i kyselina 4-aminobenzoová. To, co na první pohled vypadá jako hrozivá chemie, má ve skutečnosti významný přínos pro zdraví lidské pokožky. Přispívá totiž k odolnosti vůči spálení slunečním zářením. Navíc, pomáhá eliminovat různé kožní nedokonalosti - skvrny a pihy. Účinné antioxidanty z rýžového mléka zas urychlují léčbu zánětů, díky čemuž se dokáže kůže rychleji zotavit z různých poranění.
Přestože rýžové mléko je primárně určeno ke konzumaci, umíte ho aplikovat i na povrch pokožky. Vhodné je především pro lidi s kůží citlivou na spálení. Aplikovat jej můžete stejně jako klasické opalovací mléko, přičemž na pokožce vytvoří film odrážející sluneční paprsky. Jednotlivé látky z rýžového mléka se vpijí do kůže a dodají jí tak potřebné vitamíny a minerály, které rovněž podpoří odolnost vůči spálení.
3. Snížení hladiny cholesterolu
Klasické kravské mléko obsahuje cholesterol, jehož zvýšená hladina v krvi je příčinou mnoha zdravotních problémů, zejména kardiovaskulárního charakteru. Rýžové mléko cholesterol neobsahuje, pomáhá tak redukovat jeho denní příjem. Na zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi trpí velká část populace, přičemž mnozí lidé o tomto problému ani nevědí. Cholesterol se ukládá na stěnách cév, čímž postupně omezuje průtok krve. Do jednotlivých tělních buněk se nedostává dostatek krve s kyslíkem a živinami, v důsledku čehož přestávají stoprocentně plnit svoji funkci. Zvýšená hladina cholesterolu způsobuje i nárůst krevního tlaku.
Pokud na hladinu cholesterolu v krvi nemyslíte a neustále konzumujete jídla a nápoje s jeho vysokým obsahem, může dojít až k úplnému ucpání cév a rapidnímu zvýšení rizika infarktu.
4. Zlepšení odolnosti kostí
Rýžové mléko obsahuje vitamin D, vápník, železo a hořčík, tedy prvky důležité pro správný vývoj kostí. Díky nim se kosti stávají pevnějšími a odolnějšími vůči mechanickému namáhání. Přijímání těchto prvků je důležité zejména pro lidi, kteří pravidelně sportují, případně vykonávají manuální práci. V takovém případě je celá opěrná soustava nadměrně zatěžována a je třeba pořádně ji vyživit.
5. Příznivý vliv na trávicí trakt
Jelikož rýžové mléko neobsahuje laktózu, nezatěžuje zažívací trakt tak jako klasické kravské mléko. No nejen to. Díky obsahu prospěšných vitamínů a minerálů podporuje produkci trávicích šťáv a přispívá k udržení zdravé střevní mikroflóry. Je tak vhodné i pro lidi, kteří trpí různými druhy zažívacích problémů.
6. Zpomalení stárnutí a dodání energie
Přestože na první pohled to možná vypadá neuvěřitelně, rýžové mléko dokáže skutečně přispět ke zpomalení stárnutí buněk. Jak je to možné? Poměrně jednoduše. Obsahuje inositol - látku, která podporuje růst a zdravý vývoj nových buněk. Projevit se to může například na buňkách kůže, a to tak, že pokožka bude pružnější a už na první pohled zdravější.
Vysoký obsah vitamínů a minerálů, plus určité procento cukru, pocítíte na přílivu pozitivní energie. Rýžové mléko dokáže zlepšit náladu a mírně nakopnout organismus. Vy se tak budete cítit zdravě a vitálně.
Jak konzumovat rýžové mléko?
Rýžové mléko můžete konzumovat úplně stejně jako klasické, kravské. Pokud chcete, umíte ho vypít v jeho čisté podobě. Nicméně, můžete ho využít i pro přípravu jiných nápojů. Například, kávy, které dodá krémový charakter a výjimečnou chuť. Často se přidává i do směsi na výrobu zmrzliny, případně do chutných a zdravých rýžových pudinků. Možnosti jsou neomezené, je tak už jen na vás, jak ho využijete vy. Jedno je však jisté. Kromě toho, že vás potěší svou příjemnou chutí, navíc vaše tělo zaplaví množstvím zdraví prospěšných látek. Tak neváhejte a vyzkoušejte ho i vy!
SLOŽENÍ
NUTRIZ MOL Rýžový nápoj * Rýže setá (rýžový sirup, rýžový škrob, rýžová mouka).
* Organic z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje | na 100g | 1 porce 10g |
Energetická hodnota | 1612 kJ / 379 Kcal | 161 kJ / 38 Kcal |
Tuky | 0g | 0g |
z toho nas.mast.kys. | 0g | 0g |
Sacharidy | 94g | 9,4g |
z toho cukry | 19g | 1,9g |
bílkoviny | 0,8g | 0,08g |
sůl | 0,1g | 0,01g |
Vláknina | 0g | 0g |
PŘÍPRAVA
10g (2 čajové lžičky) BIO rýžového nápoje rozmíchejte v 100ml vody a používejte jako zdravou alternativu mléka. Můžete použít i do oblíbené kaše, musli nebo nápojů.
SKLADOVÁNÍ
Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu při teplotě do 25 C. Skladujte mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.